2012. január 15., vasárnap

Szilveszter előtt találtam ennek a joghurt sajt golyónak a receptjét olyan látványosak nem?



Muszáj volt kipróbálni.

Az enyém köménymaggal és golyó készítés előtt ilyen lett:

www.kepmegoszto.com


3db 375 g joghurt, 1,5 kávéskanál só és egy jó nagy marék köménymag és picike darált bors. 1 napig lógott (másfél joghurtos pohárnyi lé csöpögött ki belőle) majd egy fél napig egy másik száraz konyharuhában préselődött és vesztette el a maradék nedvességét. 1 nap után lágy nagyon jól kenhető olyan vajkrém állagú volt. A préselés végén meg olyan túró szerű keményebb lett.

Nekünk nagyon ízlik, most úgy gondoljuk többször fogunk ilyet készíteni különféle izésítéssel.

tyukanyo.hu Pénteki piknik

2 megjegyzés:

Timi írta...

Valóban nagyon jól néznek ki!!!
Köszi a receptet!

Napocska írta...

:)Ha elkészíted kíváncsi leszek nektek ízlik-e majd, nálunk bekerült a recept táramba