2011. július 1., péntek

2011-07-01

Ha péntek akkor Piknik a Tyúkanyó fórumon. Gyere csatlakozz te is hozzánk. Mindenkit szeretettel várunk. Gyere te is ne csak itt olvass engem /minket.




Pénteki Piknik fóruma



Túránk a Budai hegyekben. Akik ismernek tudják, hogy nagyon kötődök a Gyermekvasúthoz, most 2 hétig nagyon sokat járunk arra innét jött az ötlet hogy ajánlok egy túrát nektek. Ha vidéki vendégeink vannak mi így szoktuk nekik a környéket megmutatni.
Szél Kálmán térről /régen Moszkva tér/ villamossal elmegyünk a Fogaskerekűig. Azzal végállomástól végállomásig utazunk. Széchényi hegyi végállomásnál több játszótér is van meg nagy zöld felölet. Itt pihenünk egy kicsit és megnézzük mikor megy a vonatunk. Gyerekeim nagyon szeretik ezeket a játszótereket. Bőség varázsa.

Amikor már kicsi pihenésre van szükségük felülünk a kisvasútra:

www.sharedpic.com

A vonattal elmegyünk János-hegy állomásig és ott felsétálunk a hegyen a libegőig Erzsébet kilátóig. /Halkan elárulom, ha valaki nem bírja az emelkedőn felfelé sétát, akkor sík terepen is el tud jutni oda Virágvölgy állomástól , az állomás háta mögött van egy kis földút a köves útig a kövesúton balra fordulva szintén eljutunk a Libegőig és a kilátóig. Távba kb ugyan annyi de nem kell hegynek fölfelé haladni./

Ha felértünk a hegytetőre itt is találunk egy játszóteret a gyerekeknek és kis pihenés után érdemes megmászni az Erzsébet kilátót. Akik nem bírják a sok lépcsőt a tövében sok pad található ahol lehet kicsit pihenni.

www.sharedpic.com

Szép időben ilyen szép a kilátás

www.sharedpic.com

Végül a libegővel lemehetünk Zugligetbe és onnét a 291-es busz elvisz a Nyugatihoz.
Nem túl könnyű nap de nagyobbacska gyerekek tuti nagyon élvezik.

Nincsenek megjegyzések: